Celý kolotoč starostí začal přitom hlasitým rádiem. V jednom z pardubických bytových domů pro seniory ženu a její dvě přítelkyně rušilo nahlas puštěné rádio ze sousedního bytu. K sousedovi se tedy žena vypravila a klepala. Soused se ozval. Odpověděl, že už jde, ale nic se nedělo. Situace se několikrát opakovala. Ženy se proto rozhodly kontaktovat městskou policii.

„Naše hlídka na místo vyjela. I strážníci na zvonění a klepání slyšeli pouze zmatené volání. Vzhledem k situaci se obávali, že by muž mohl být ohrožen na životě," uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová. Dveřmi se strážníci do bytu bez použití násilí dostat nemohli. Využili proto venkovní cestu. Přes balkon sousedky v pátém patře se dovnitř dostali.

„Šestaosmdesátiletého seniora nalezli strážníci ležícího ve sprchovém koutě. Muž byl dezorientovaný a měl na těle podlitiny, které si zřejmě způsobil pádem do sprchového koutu. Strážníci muže přemístili na židli a zavolali záchrannou službu, která po prvotním ošetření převezla muže k hospitalizaci do Pardubické nemocnice," informovala náš Deník mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.