Ukázalo se, že někdy stačí i šťastná náhoda. Hlídka strážníků v Sezemicích se připojila k vozidlům záchranné služby, která mířila k domu pečovatelské služby na Tyršově náměstí.

„Strážníci zdravotníky následovali pro případ, že by bylo potřeba pomoci záchranářům například s transportem pacienta. Vozidla zdravotníků stála před vchodem, strážníci hlídkové vozidlo zaparkovali opodál, aby měl řidič sanitky dostatek místa pro vyjetí," popsal Luboš Frei, vrchní strážník sezemické městské policie.

Jeden ze strážníků se vydal do patra za záchranáři, aby nabídl pomoc.

„Když se kolega vracel zpět k vozidlu, tak zcela náhodou spatřil za prosklenými balkonovými dveřmi jiného domu ženu sedící v nepřirozené poloze na židli," nechal se slyšet Luboš Frei.

Její sousedka strážníkům uvedla, že se jí zdravotní stav ženy poslední dobou nezdá. Vzápětí strážník viděl, jak dotyčná v pokoji padá na zem, kde zůstala nehybně ležet.

„Nezbylo nic jiného než vyrazit dveře opatřené důkladným bezpečnostním kováním, což se po značném úsilí i s pomocí jednoho ze záchranářů podařilo. I tato žena skončila v péči zdravotníků, kteří obě pacientky převezli do nemocnice. Strážníci o situaci uvědomili příbuzné ženy a pomohli zabezpečit otevřený byt," uzavřel Luboš Frei.