„I dosud poslední nedávná třítýdenní praxe přinesla našim stážistům cenné zkušenosti, nové poznatky, možnost komunikace s rodilými mluvčími a spolupráce s nimi, rozšíření německé slovní zásoby a také poznání místní kultury a tradic,“ řekla našemu Deníku koordinátorka projektu Dana Hermanová.

V kuchyni připravovalo devět praktikantů studené i teplé bavorské pokrmy, podávali nápoje a obsluhovali hosty. „Jejich práce byla ve všech provozech hodnocena velmi kladně,“ dodala Hermanová. Ve volném čase navštívili pardubičtí studenti jubilejní 200. mnichovský Oktoberfest. V Regensburgu si pak prohlédli některá gastronomická zařízení a rovněž absolvovali exkurzi v nejstarším hotelu Arch ze 13. století, který v současné době patří k top hotelům města.

V partnerské škole Berufsschule Wiesau byl již tradičně zorganizován „Den české kuchyně“. A co dobrého se připravovalo? „Slepičí vývar s masem a domácími nudlemi, svíčková na smetaně s houskovými knedlíky, doplněná plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou. Jako zákusek byly servírovány makové a tvarohové koláčky s omáčkou z lesního ovoce,“ upřesnila pro náš Deník Dana Hermanová.