„Dnes máme šestnáct sňatků, z toho tři na Kunětické hoře a jednu na zámku. Jedna svatba je diamantová, čili po šedesáti letech společného života, a ve dvou případech jde o registrovaná partnerství gayů,“ řekla nám včera vedoucí matrik pardubického magistrátu Zdeňka Havlíčková.

Zítra se pak koná jedenáct svateb a všechny na pardubické radnici. A poté bude už tradičně jako vždy v květnu následovat údržba obřadní síně. Nastoupí sem čety řemeslníků, které místnosti opět vrátí slavnostní lesk.

První svatby se na radnici uskuteční až v pátek 25. května. „ Zatím máme hlášeny dvě a o den později čtyři,“ uvedla Zdeňka Havlíčková. V průběhu května se pak bude konat také jedna svatba na zámku a dvě na Kunětické hoře.

A letošní magická data? To první v sobotu 7. 7. 2007 přilákalo devětadvacet snoubeneckých párů. Devatenáct sňatků se odehraje na radnici, tři na pardubickém zámku a sedm na Kunětické hoře. „Na pátek 20. 7. 2007 si už nyní zamluvilo termín dvanáct párů na radnici a další dva na pardubickém zámku,“ dodala matrikářka.