Po několika měsících si mohou řidiči trochu oddechnout. Teplého ulice v Pardubicích je opět otevřena a navíc se už jezdí po zbrusu novém povrchu. Motoristé se přitom mohou do Teplého ulice vrátit o dva týdny dříve, než bylo původně plánováno.

Stavba trvající přes čtyři měsíce stála 19 milionů korun a z 85 procent ji zaplatily evropské fondy prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Zbylých 15 procent uhradil Pardubický kraj. Pro běžnou dopravu byla silnice otevřena už během víkendu.

„Jako součást projektu byly modernizovány krytové vrstvy včetně odvodnění a sanovány podkladní vrstvy v místech výskytu trvalých deformací. Současně byla provedena rekonstrukce vodovodních a kanalizačních přípojek k nemovitostem," vysvětlil náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek.

Další opravy od jara do podzimu 2014

„Úsek dlouhý přibližně 1,2 kilometru je součástí projektu modernizace dvou silnic v Pardubicích. Práce v ulicích 17. listopadu a Jana Palacha se uskuteční v období od jara do podzimu roku 2014," doplnil náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost.

Lidé využívající městskou hromadnou dopravu jistě ocení, že autobusy a trolejbusy již dnes vyjely na své pravidelné trasy. „Do nedělní půlnoci jezdily spoje, kterých se uzavírka týkala, po objízdné trase. Všechny vozy na linkách MHD v tomto úseku se ale od pondělí vrací na své původní trasy," uvedl ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán s tím že se dopravnímu podniku podařilo dokončit přeložky trolejového vedení.

Instalovali také trolejové vedení

„Rekonstrukce ulice Teplého se nedotkla jenom samotné vozovky, ale vzhledem k zásahu na objektech – bourání budovy bývalé lékárny, také trolejového vedení. Toto muselo být nejprve sejmuto z objektu lékárny a následně nově nainstalováno. Cílem bylo, aby se práce na vozovce i trolejovém vedení dokončily současně a cestující se mohli co nejdříve vydat městskou dopravou po původních trasách," konstatoval Tomáš Pelikán.