Nový majitel TechnoParku v Pardubicích, investiční fond Conseq, vyjednává se třemi potenciálními nájemci. Informovala o tom mediální zástupkyně společnosti Pavla Lorencová.

Areál je zaplněný 
z 80 procent

Zkrachovalý areál koupil loni v dražbě. Zaplněný je dlouhodobě z 80 procent.

„Plánem je obsadit volné plochy a stabilizovat strukturu nájemců nemovitosti. Cílem je pronajmout areál dlouhodobým kredibilním nájemcům, kteří budou zárukou stabilního výnosu pro fond," uvedla Pavla Lorencová.
V areálu bývalých společností TechnoPark Pardubice a První majetková podnikají firmy z různorodých oblastí.

Například společnost, která se orientuje na chemický průmysl, podnik z oboru informačních technologií nebo firma, která vyrábí a distribuuje technologie pro gastro provozy. Celkem nyní obývá areál patnáct společností.

Fond investoval do nemovitostí, protože výnosy ze státních a podnikových dluhopisů se dostaly pod úroveň, kterou nepovažuje za atraktivní. Podle zástupců fondu nabízí tato oblast slušný potenciál výnosů. Nemovitosti nehodlá v nejbližší době prodávat.
„Na druhé straně jsme ze zákona povinni obhospodařovat majetek fondu v nejlepším zájmu účastníků penzijního připojištění, takže v momentě, kdy budeme přesvědčeni, že pro fond bude výhodné zmíněné nemovitosti prodat a pořídit jiné aktivum, učiníme tak. Nemyslím si ovšem, že by k tomu mělo dojít v příštích pěti letech," prohlásila mediální zástupkyně fondu.

Pozemky pro další případnou výstavbu

Přímo v areálu je ještě 7000 metrů čtverečních pozemků pro další výstavbu. „Jsme připraveni, v případě, že nalezneme zájemce o nájem na další objekty, investovat do dalšího rozvoje a využít všech rozvojových možností, jež areál skýtá. Budeme se soustředit na možnosti dostavby výrobních hal s administrativním a ostatním zázemím," podotkla Pavla Lorencová.

Fond vydražil majetek obou firem za 183 milionů korun. TechnoPark, otevřený v roce 2008, stál 450 milionů korun, projekt dostal evropskou dotaci 300 milionů korun.
Unijní podmínky určily, že minimálně pět let bude podnikatelských inkubátorem a poskytovat zázemí také vývojovým a inovačním firmám.

Před dvěma lety byl areál v úpadku

V době počínající hospodářské krize se takoví nájemci hledali těžko. Před dvěma lety skončil v úpadku.