Jako zařízení, které pečuje o klienty s různými typy postižení, je na překonávání  bariér denně zvyklé. Třináctka v podtitulu benefičního golfového turnaje, který  Svítání pořádá s Golf&Country Clubem Svobodné Hamry, tak byla hotovou brnkačkou…

Strašáka v podobě deštivého počasí zažehnala pardubická škola už tím, že má optimistické sluníčko ve svém znaku. A když pak do golfového areálu dorazili její klienti, muselo být snad každému účastníkovi Svítání Cupu jasné, že tady se pochmurná nálada určitě neprosadí…

Byl to nádherný den, který se po všech stránkách vydařil. A to nejen proto, že si tu každý, kdo chtěl, mohl „sport gentlemanů" na vlastní kůži vyzkoušet, a to pod dohledem skutečných a ještě navíc trpělivých odborníků.  A hned přes silnici se pak děti mohly projet na koni. Zkrátka, idylka!
„Bylo úžasné sledovat, jak se tu setkávají zdraví a postižení, mladí s těmi dříve narozenými. Panovala zde radost, nadšení a veselá nálada, která byla důležitější než výkony a počty vítězných jamek," podotkl ředitel východočeských Deníků Tomáš Doubrava.

Ale pozor! Jako skvělí golfisté se zde předvedli rovněž známí umělci a sportovci. S hamerským greenem si potykali pardubičtí hokejisté Martin Růžička a Lukáš Radil, ale i zpěvák Kryštof Michal či herec Jan Antonín Duchoslav, který byl průvodcem charitativní dražby. Její výtěžek byl fantastický – sto tisíc korun!
„Poputuje na obnovu svozové dopravy školy Svítání," upřesnila PR manažerka Svítání Zuzana Bohuslavová.

Výtečný výkon předvedl též pardubický moderátor Pavel Cejnar. „Jsem rád, že jsem se této akce mohl zúčastnit. Rád pomáhám dobrým věcem a toto je jedna z nich," sdělil Pavel Cejnar, kterého museli při pohledu na golfové hřiště svrbět ruce. „Golf hraji dlouho, ale letos jsem ještě na hřišti nebyl. Neměl jsem čas. A tak jsem raději nenastoupil, abych se nestal dřevákem turnaje," smál se známý moderátor.
„Myslím, že turnaj nabízí zajímavé spojení sportu, byznysu i charity. Těší mě, že ti, co se tu potkávají, si mohou být prospěšní a dokáží se vzájemně obohatit," sdělila ředitelka Svítání a místopředsedkyně Senátu Miluše Horská.