Nevidomí a těžce zrakově postižení občané sdružení v pardubickém TyfloCentru v úterý 4. 9. vyrážejí na svou každoroční tradiční sportovní aktivitu – Expedici Tandem 2007. „Z Pardubic vyrazíme na dvojkolech do Chocně, kde budeme až do neděle bydlet. Odtud chceme vyrážet na kolech po okolí,“ popisovala ředitelka TyfloCentra Dana Stoklasová náplň expedice, na níž se vydá šest dvojkol, tedy dvanáct lidí.

„Jeden den bychom rádi vyrazili z Chocně do Litomyšle přes Ústí nad Orlicí a Andrlův chlum, což je přibližně šedesát kilometrů. Máme v plánu rovněž vyrazit na zhruba stejně dlouhou trasu směrem na Vamberk, Doudleby, případně Potštejn. Také bychom chtěli navštívit Brandýs nad Orlicí a Týniště nad Orlicí,“ odkryla Dana Stoklasová plány netradiční expedice, která by měla být zakončena v neděli 9. 9. v pardubickém plaveckém areálu.

„Tam bychom měli absolvovat potápění, a to pod dohledem profesionálů z potápečského centra a potápečské školy Pavla Počepického Mokrý ráj. Tuto aktivitu by si mělo vyzkoušet šest až deset lidí,“ konstatovala šéfka pardubického TyfloCentra.