Hokejová extraliga vrcholí, zápasy se přiostřují, bojuje se o každý bod. Vyřazovací bitvy o titul nebo naopak boj na život a na smrt v baráži se blíží mílovými kroky. Nervy tečou hráčům i fanouškům. A nejen těm „obyčejným“.

Primátor řádil

Příkladem budiž primátor z Ústí nad Labem Jan Kubata. Ten se při pátečním utkání tamních Lvů s Vítkovicemi nechal tak strhnout zápasem a zejména údajným špatným rozhodováním sudích, že na muže v pruhovaném zaútočil hlasitými nadávkami nejhrubšího zrna. Při tom byl zachycen fotografy Deníku.

“Jak to pískáte, dostanete na držku!“ A přitom je ještě počastoval nevybíravými vulgárními výrazy. Zasáhnout musela dokonce ochranka!

Pardubický primátor Jaroslav Deml, rovněž hokejový fanda, sice svého kolegu chápe, leč ví, že až takhle daleko zajít neměl. „Jednoznačně by si toto neměl dovolit žádný člověk, natož představitel města. Chápu, že někdy samotná hra a potažmo i někteří rozhodčí dokáží fanoušky pořádně naštvat, ale to je rozhodně neopravňuje k nadávkám,“ řekl včera našemu Deníku první muž Pardubic. Sám však přiznává, že i on má někdy při hokeji na jazyku nějaké peprnější slovo. „Já jsem povahově klidný člověk, v tom mám trochu výhodu. Přiznám se ale, že v duchu jsem už také několikrát sprostá slova použil. Ale to vyplývá z té sportovní atmosféry. Nahlas ale žádné sprosté nadávky v naší primátorské lóži nikdy nezazněly,“ říká Jaroslav Deml.

Podle pardubického primátora je ale současné postavení hokejistů Moelleru spíše výjimečné a v Pardubicích se vždy více tleskalo než nadávalo.

"Primátorovi Kubatovi ale rozumím, Ústí je poslední, prodělává krizi a Kubata tomu hokeji podléhá, úplně ho pohltil. Je s ním tak spjat, že se pak lehce může nechat unést k nějakým výstřelkům. Myslím si ale, že těch výroků bude litovat. Nicméně je to silná osobnost, a tak to určitě ustojí,“ charakterizuje svého kolegu pardubický primátor.