Studie se stane stěžejním podkladem pro řešení území mezi sídlištěm Polabiny a řekou Labe od mostu kapitána Bartoše po ulici Kunětická.
Architekti brali při vytváření této studie v potaz hned několik důležitých faktorů – klidový a přírodní charakter tohoto území či trvalou udržitelnost navržených řešení. Projekt navíc skloubí všechny záměry lokality, kterými jsou lávky přes Labe a jejich napojení na cyklostezky i budoucí Rekreační centrum Lonkovka.

Studie má už jedno setkání s veřejností za sebou. Na rozpracovaný projekt se 14. března přišlo podívat kolem stovky zájemců s rozdílnými názory. „Snažili jsme se všechny podněty ze strany obyvatel zapracovat do koncepční studie, jejíž výslednou podobu představíme právě na středečním setkání,“ řekl Štěpán Vacík z odboru hlavního architekta Magistrátu města Pardubic.

Součástí středeční prezentace bude společná diskuze zástupců odboru hlavního architekta Magistrátu města Pardubic a vedení města Pardubic, architektů z ateliéru momentura a chybět nebude ani starosta Polabin Radek Hejný. (als)