Jiří Jedlička zvaný Fred, který je duší celého pozoruhodného projektu, vybral pro zdejší prezentaci ukázky článků, historické fotografie nebo jejich reprodukce, trampské pohlednice a dopisnice, notové záznamy trampských písní, hudební nástroje, trampské totemy, odznaky, vlajky, dýmky, ale také ukázky tradičních pokrmů, které na místě reprezentoval třeba trvanlivý trampský salám či kolekce různých obalů konzerv.

„Snažili jsme se představit to nejzajímavější z historie trampingu, trampských osobností, trampských malířů, řezbářů či trampského sportu," informoval náš Deník správce trampského muzea Jiří „Fred" Jedlička.
„Nechyběly ani ukázky trampského oblečení, nádobí a dalších relikvií," pokračoval Jiří „Fred" Jedlička, jehož velmi potěšilo, že o expozici byl na Regiontouru velký zájem. „Svědčí o tom i hodně hustě popsaná návštěvní kniha a skutečnost, že v našem stánku natáčela také Česká televize," pochlubil se „Fred".

„Jsem rád, že jsme naši expozici mohli ukázat například bývalému ministrovi pro životní prostředí Liboru Ambrozkovi či současnému hejtmanovi Pardubického kraje Martinu Netolickému a Aleně Horákové, ředitelce Destinační společnosti Východní Čechy, jejímž hlavním cílem je podpora aktivit směřujících k rozvoji cestovního ruchu v Pardubickém kraji," podotkl Jiří Jedlička.

„Byli jsme velmi potěšeni, když jsme na závěr prohlídky obdrželi od hejtmana pozvání k jednání na krajském úřadě, kde bychom chtěli debatovat o možnostech vzniku Prvního stálého trampského muzea v Pardubickém kraji. To totiž v České republice dosud chybí," dodal správce zatím mobilního trampského muzea.