Říká si gurmánský experimentátor a jeho kuchařka se prodává stejně dobře jako příběhy Harryho Pottera. Řeč je o LÁĎOVI HRUŠKOVI, jehož recepty jsou známé z televizní obrazovky. V hlavní zpravodajské relaci televize Nova začínal jako řadový reportér, k vaření se poprvé dostal jako potravinový inspektor Televizních novin.

S podtitulem Levně a chutně vydal letos kuchařku, ve které lze najít recepty třeba na smaženou tlačenku nebo domácí pribinák. V pondělí pak tento bestseller podepisoval svým fanouškům v pardubickém knihkupectví Papyrus.
Východní Čechy pro něj nejsou neznámé, jelikož pochází z Městce Králové a v Hradci Králové studoval pedagogickou fakultu, do Pardubic pak jezdil na terénní cvičení z botaniky.

Začít v Televizních novinách představovat recepty byl váš nápad?
Na rozdíl od potravinového inspektora to nebyl můj nápad. Impulz vzešel od vedení redakce. V první moment jsem řekl, že žádají nepravou osobu, jelikož nejsem kuchař a ani moc často nevařím. Kývl jsem na to s tím, že nebudu v roli kuchaře ale toho, kdo zkouší recepty. Moji podmínkou bylo, že si budu recepty vybírat sám…

Celý rozhovor najdete ve středečním papírovém či elektronickém vydání Pardubického deníku na straně 2.