Mezinárodní chovatelská výstava Koně v akci se závěremi minulého týdne skutečně postarala v Pardubicích o zábavu, ale trochu jiným způsobem, než bylo zamýšleno. Úprk čtveřice koní ulicemi města totiž rozhodně přehlédnout nešel.

Koňskou láskou zaslepený hřebec před sebou hnal trojici klisen. Na útěku to vzali kolem policejní hlídky a policisté za nimi. Poklus městem zakončili koně až v garážích za pardubickým hřbitovem. Hřebec sice vyváděl, ale po odvedení klisen se přeci jen nechal s pomocí majitelů a strážníků jízdního oddílu pardubické městské policie natlačit do přepravního boxu.

Předtím, než se situace zcela uklidnila, stihli koně poškodit policejní vozy. Šlo však jen o škrábance na laku. "Předběžně vyčíslená škoda na obou vozidlech je dvacet tisíc korun. Co se týká samotného útěku, zde se podle dosavadních zjištění nikdo ničeho nedopustil. Policisté tedy věc řeší pouze jako škodní událost," sdělila mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Zdroj: Městská policie Pardubice

Za útěkem ze závodiště zřejmě selhání bezpečnosti nebude. Hřebec - hlavní viník - totiž byl řádně uvázán, za klisnami se ale utrhl vlastní silou.