Hlavní městská architektka Petra Nacu končí ve své funkci. O uvolnění z pracovního poměru požádala architektka z osobních a zdravotních důvodů a odmítla spekulaci, že by její odchod urychlil nedávný vnitřní audit magistrátu. Audit se zaměřil na zadávání veřejných zakázek a podle tajemníka magistrátu Michala Zitka byly zjištěny případy, které jeví znaky rozdělení zakázky. Na pozici nového šéfa odboru hlavního architekta už pardubický magistrát vypsal výběrové řízení. Případní zájemci o tento post mají dost času se přihlásit. Uzávěrka přihlášek je až na konci května.

Naše víkendová porota Deníku tentokrát odpovídala, zda město potřebuje hlavního architekta?

Jiří Petr,
pardubický člen Akademie populární hudby
Určitě potřebuje! Ve městě je potřeba systém. Koncepce musí být řízená, nesmí se stavět živelně.

Romana Vojířová,
ředitelka Kulturního centra
Město by určitě mělo mít architekta. Pardubice by  měly mít svou vizi, aby si zde každý nemohl  kdekoliv a cokoliv stavět.

Lumír Sokol,
provozovatel klubu Ponorka
Myslím si, že Pardubice hlavního architekta potřebují, aby   ve městě všechno koordinoval. Určitě bych měl i své tipy na tento post.


Jiří Ševčík,
zpěvák a moderátor
Pardubice potřebují hlavně jasnou  vizi, aby  město mělo urbanistickou koncepci. A také dobrého architekta, kterého nechají dělat svou práci.

Jan Andrlík,
ředitel společnosti EBA
Určitě ano. Dobrého architekta mělo mít město už dávno a mohlo se tak například  vyhnout nedostatkům s dopravní obslužností.⋌(red)