Svátek všech dětí se kvapem blíží. Letos připadá na sobotu 1. června a pro děti z Pardubic a okolí je připraven skutečně velký dárek v podobě Dětského RWE super dne, který se letos koná už po dvanácté.
Den plný her, soutěží a samozřejmě zábavy začíná v 10 hodin, kdy se otevřou brány pardubického Dostihového závodiště – Synthesia Parku Pardubice. Konec je naplánován na 18. hodinu.

Přijede Nesvadba
i Maxim Turbulenc

A na co přesně se mohou děti i jejich rodiče těšit? Například na populárního Michala Nesvadbu nebo hity skupiny Maxim Turbulenc.
Fanoušky sportu pak jistě potěší účast hokejistů HC ČSOB Pojišťovny Pardubice Tomáše Noska, Jiřího Cetkovského  a dalších.

Program bude opravdu bohatý

Program celého dne je opravdu bohatý. Pro návštěvníky jsou připraveny stolní fotbálky, skákací hrady nebo  airsoftová střelnice. Velmi zajímavé pak budou jistě projížďky na koních nebo kočárem po trase Velké pardubické.
Děti budou mít možnost rozšířit si své znalosti. Například při Hře pánů z Pernštejna nebo u naučného programu Tonda obal na cestách.
Děti domů neodejdou s prázdnou. „Po celý den mohou soutěžit na více než dvaceti stanovištích a za získaná razítka získají sladké odměny. Soutěžní karty jsou navíc slosovatelné o zájezd do Chorvatska a atraktivní dárky od Mattela," slibují organizátoři Dětského RWE super dne.

Ti kromě toho zajistili i speciální kyvadlovou dopravu zdarma. Ta bude jezdit z vlakového nádraží v Pardubicích. Jízdní řád je možné najít na internetových stránkách www.detskysuperden.cz, kde je například i přesný harmonogram blížící se akce.

Na dětský den zve 
i zámek v Cholticích

Dětské dny jsou naplánovány i jinde na Pardubicku. Například v sobotu od 15 hodin v Cholticích na zámeckém nádvoří. „Děti se mohou těšit na soutěže za sladké odměny, nafukovací klouzačku a otevřeno bude i vodnické muzeum," láká kastelán choltického zámku Lukáš Rychtecký.

Originálně pojali dětský den v Lázních Bohdanči, kde je naplánován pěší pochod se zajímavými úkoly okolní přírodou. Vše začíná v neděli od 14 hodin před budovou radnice na Masarykově náměstí. Po absolvování trasy je  pro účastníky zajištěn bohatý program i občerstvení.

Ryze sportovní dětský den nabízí Fotbalový klub společně se Sokolem v Pardubicích. Kromě fotbalových a florbalových soutěží je v plánu i autogramiáda sportovců či exhibiční florbalové utkání na hlavní hrací ploše. Program začíná v sobotu 1. června od 15 hodin v Areálu Pod Vinicí v Pardubicích.

Veronika Skřivanová