Na každý ze tří zápasů českých fotbalistů ve Wroclawi (8. 6. s Ruskem, 12. 6. s Řeckem a 16. 6. s Polskem)  vypraví České dráhy pro fanoušky dva zvláštní vlaky. Jeden pojede z Prahy přes Pardubice, Choceň, Ústí nad Orlicí a Letohrad, druhý pak z Brna přes Přerov a Ostravu. Veškeré informace o zvláštních vlacích na EURO 2012 najdou fanoušci na webové stránce www.vlakemnaeuro.cz. Prodej zpátečních jízdenek včetně místenky byl již zahájen koncem března.

Šestihodinová cesta

„Vypravení zvláštních vlaků se přímo vybízí. Cesta do Wroclawi trvá asi šest hodin a cestující se vyhnou zácpám na silnicích, hledání parkovacích míst i stresu za volantem,“ uvádí internetové stránky fotbalové asociace.
Cena zpáteční jízdenky z Prahy a Kolína vyjde fanoušky na 799 korun. Fandové nastupující v Pardubicích, Chocni, Ústí a Letohradu zaplatí o sto korun méně.

Podle informací Českých drah a fotbalového svazu budou mít tyto vlaky, jedoucí z Prahy, vždy deset vozů 2. třídy. Každá souprava tak pojme 720 lidí. Odjezdy z Prahy jsou plánovány na devátou hodinu ranní, do Wroclawi vlak dorazí  ve 14:39 hodin. Zpět vlaky  odjedou zhruba dvě a půl hodiny  po skončení zápasu.

Zvláštní vlaky vypravené z Čech budou končit na hlavním wroclawském nádraží, ze kterého pak lze dojet místní vlakovou dopravou přímo na zastávku Wroclaw Arena.

Pro fanoušky z východních Čech se nabízí i varianta jet do Wroclawi po vlastní ose, tedy autem. Cesta na Náchod a Klodzko je však nechvalně známá hustotou kamionů.

Letecky? Nadlouho!

Pohodlnější a movitější fanoušci mohou pochopitelně využít i leteckou dopravu, ovšem žádná výhra to v tomto případě není. Vzhledem k tomu, že Wroclaw nemá přímé spojení s Prahou, Brnem či Pardubicemi, je cesta časově náročnější. Jediná možnost je letět s mezipřistáním například v Německu a přestoupit na letadlo do Wroclawi. Letecké spojení je tak ale paradoxně časově nejvíce náročné.