Necelý měsíc je otevřené nově zrekonstruované aquacentrum v Pardubicích. Naše redakce se mohla na vlastní kůži přesvědčit o kvalitách opraveného bývalého plaveckého areálu.

Celá řada atrakcí

Už samotný vstup do aquaparku působí velmi noblesně a elegantně. Prostorné lobby a zajímavé designové osvětlení vítají své návštěvníky a navozují příjemný pocit. Po převlečení se přes sprchy dostávám přímo k padesátimetrovému bazénu, který nabízí osm drah k plavání. Spíše mě ale zajímá vodní zábava, a tak tento bazén míjím a pokračuji do druhé části, kde se nachází tobogány, vířivky, divoká vodní řeka, vodní trysky, horolezecká stěna a další zábavné atrakce, kde se vyřádí ti nejmenší, ale i „dospěláci".

102 metrů dlouhý tobogán, kde jsou pro jízdu k dispozici i nafukovací čluny, je atrakce, se kterou se dobrovolně jen těžko loučím. Tím to ale rozhodně nekončí.

Začalo léto a v horkých letních dnech budou k dispozici dva venkovní bazény a brouzdaliště pro děti. Příjemná je i prostorná letní terasa s pohodlnými lehátky.

Po vodních aktivitách jsem si chtěla trochu odpočinout, a tak jsem zamířila do wellness prostor. Musím říct, že relaxační část je skutečně vydařené dílo jak architektonicky, tak účelně. Přímo veprostřed se nachází velká kruhová vířivka, do které se naskládá i větší počet lidí, takže nehrozí nepříjemné mačkání se nebo čekání na volné místo.

Kromě klasických masáží nabízí wellness prostory i jiné vychytávky, jako třeba sluneční louku, kde je možné relaxovat a ještě navíc získat zdravé a krásné opálení, nebo finskou saunu, po které se můžete zchladit nejen ve studeném bazénu, ale i, originálně jako ve Finsku, ve sněhové komoře s teplotou deset stupňů pod nulou.

Pocit jako u moře

Mezi další zajímavosti patří bylinná a turecká lázeň, která navozuje příjemnou atmosféru barvy měnícími se světly, které připomínají noční oblohu. Pro pocit jako u moře je tu pak solná lázeň, která působí blahodárně i proti různým nemocem a příznivě povzbuzuje imunitu. Po všech těch aktivitách mi trochu vyhládlo.

I na to se v pardubickém aquaparku myslelo, a tak jsem ukojila žízeň a hlad v „mokrém bistru". Škoda, že už se přiblížil konec. Návštěva skutečně stála za to.

Aneta Vazačová