Celodenní oslavy patnáctých narozenin jedné z nejvýznamnějších neziskových organizací v Pardubickém kraji, občanského sdružení SKP–Centrum, byly rozděleny do dvou bloků.

Ten první se odehrál v Divadle 29. Patřil především partnerům sdružení. Ti nejvýznamnější si ze sálu odnesli keramické plakety. „Jsou dobré k televizi na buráky,“ radil moderátor programu, známý bavič a imitátor Zdeněk Izer.

„Na počátku jsme měli malou místnost, kde jsme se scházeli po práci, a vizi, jak pomáhat. Jsem rád, že po patnácti letech se nám velké plány, které jsme měli na začátku, daří plnit,“ řekl Jan Vojvodík, šéf sdružení, jež pomáhá například lidem bez domova, seniorům či zdravotně postiženým.

„Krajský úřad je velká instituce, ale SKP–Centrum ji dohání. Je to prospěšné sdružení a my budeme potřebovat jeho rozvoj. Za dalších patnáct let by klidně mohla být větší než kraj,“ filozofoval krajský radní Miloslav Macela.

„Děkujeme panu radnímu, že si všiml, že SKP–Centrum je na rozdíl od krajského úřadu užitečné,“ rýpl si Zdeněk Izer, který provázel i odpoledním kulturním programem na Pernštýnském náměstí. Ten bohužel trochu pokazilo nepříznivé počasí.