Jeho osud byl oznámen na linku 156 o půl druhé odpoledne. V té době už tam pejsek seděl nejméně šest hodin.

Neznámý majitel

„Oznamovatel uvedl, že pes je zde asi od sedmé hodiny ranní, ale jeho majitel není znám. Na místo proto vyjela hlídka. Ta se na místě pokusila dohledat stopu po možném majiteli, ale neúspěšně," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová.

Nepochodila ani se samotným pejskem. „Ten sice měl na obojku registrační značku, ale její číslo nebylo zaneseno v evidenci, kterou má městská policie k dispozici. Strážníci tedy pejska převezli do útulku ve Štrossově ulici. Dlužno ovšem podotknout, že pejsek byl v dobré kondici a nevykazoval známky špatného zacházení nebo stresu," dodala Lenka Uskobová.

Šťastný konec

Celá událost se nakonec vysvětlila velice jednoduše a také měla šťastný konec.

Pejsek se ještě týž den dostal domů. Za vše mohla roztržitost páníčka.

„Důvod, proč byl malý kříženec uvázán u obchodního domu, byl skutečně prostý. Čtrnáctiletý chlapec šel se svým psím kamarádem na nákup do Grandu. Psa uvázal a šel nakoupit. Když ovšem z obchodu odcházel, na uvázaného zvířecího kamaráda zapomněl. Psa poté u obchodu hledal a ostraha jej odkázala na městskou policii. Vyzvednout psa z útulku si přišel přítel matky chlapce," poznamenala Lenka Uskobová.

Našlo se vysvětlení i pro známku, která nebyla v evidenci. Registrace pejska na úřadě totiž nebyla stará ani jeden měsíc.