Demonstrace síly. Nadcházející utkání Fotbalové národní ligy Pardubic s ostravským Baníkem bude tentokrát obsahovat i přesilovku. Ne, že by se 
do fotbalových pravidel zatahovaly i ty hokejové. Tuhle přesilovku si tentokrát hodlá „střihnout" přímo policie.

Po extempore, které agresivní dav způsobil 
na utkání Ostravy s Opavou, se policie hodlá postarat, aby divocí fanoušci ze severu Moravy trochu vychladli. Zajistit to má právě přesila mužů zákona.

Takovou koncentraci uniforem a těžkooděnců, jaká se připravuje na sobotní dopoledne, už v Pardubicích dlouho nikdo neviděl.

Poslední ostře střežené derby Pardubic s Hradcem? To byla ještě pohoda. Policejních těžkooděnců tentokrát do Pardubic dorazí dvakrát tolik. Celkový počet uniforem by měl sahat až 
k číslovce 200.

„Na dodržování veřejného pořádku bude tentokrát dohlížet Krajská pořádková jednotka Pardubického kraje a kolegové z pardubické městské policie. Dále nám pomohou policisté z královéhradecké pořádkové jednotky a těžkooděnci přijedou i z Brna. Policisté pořádkové jednotky z Ostravy pak doprovodí fanoušky už přímo cestou vlakem. Připraveny jsou také psovodi, větší množství kamerové a záznamové techniky a také mobilní cely pro ty fanoušky, kteří výrazně naruší veřejný pořádek nebo samotný zápas," popisuje mohutné pořádkové opatření jeho velitel Jan Záhorský, šéf odboru služby pořádkové policie Pardubického kraje.

Zápas začíná tradičně 
v 10:15 hodin na stadionu Pod Vinicí. Vstupenky jsou 
v prodeji pouze proti občanskému průkazu. Při příchodu na stadion také tentokrát fanoušci musí počítat s důkladnějšími bezpečnostními prohlídkami. Doporučení proto zní: na zápas tentokrát vyrazte dříve.

Dbejte také pokynů pořadatelské služby a policistů. Ti budou kvůli dodržování veřejného pořádku ve službě už od rána. Vlak s baníkovci by měl do Pardubic dorazit o půl deváté.