V našem případě nešlo o prvňáčka, který by snad cestou zabloudil, ale o učně prvního ročníku jednoho nejmenovaného vzdělávacího zařízení. Ten se rozhodl propadnout a být ze školy vyhozen za každou cenu, a tak první školní den místo nástupu na internát bez ohlášení do jednadvacáté hodiny nedorazil. Svůj odpor ke vzdělání sice dával již předem jasně najevo kamarádům, ale i tak nikdo raději nechtěl situaci podcenit a do pátrání se proto zapojili policisté. A to nejen v Pardubicích.

Mladík se našel

„Hledaný mladík pocházel ze Svitavska. Policejní hlídky tak pátraly napříč celým krajem – v Poličce, Svitavách, České Třebové i Ústí nad Orlicí, a to pozdních nočních hodin," informovala náš Deník tisková mluvčí pardubické policie Eva Maturová.
Jejich snaha sice vyšla naprázdno, ale pátrání přece jen dopadlo dobře.

„Sám se nakonec ohlásil svému otci, který o nálezu syna spravil vychovatele na internátu a ten posléze policisty, kteří pátrání odvolali. Jaké následky bude mít porušení řádu internátu, takové rozhodnutí není v kompetenci policistů, ale vedení školy," uzavřela Eva Maturová.