Občas může být člověk svědkem zábavných či kuriózních momentů. K jednomu takovému došlo i na závěr pondělního mimořádného zasedání zastupitelů. Ztratila se totiž primátorka Štěpánka Fraňková.
„Mohu se zdvořile zeptat, kde je paní primátorka?" ozval se rozladěně radní za TOP 09 Jan Němec v okamžiku, kdy na malou chvíli schůzi zastupitelů nikdo neřídil.

Nastala chvilka ticha, jelikož nikdo z dotazovaných si patrně nevšiml, kam primátorka zmizela. Ta na sebe musela upozornit sama – seděla na druhé straně sálu vedle tajemníka magistrátu Michala Zitka. „Vedení schůze jsem řádně předala náměstku Tauberovi," odpověděla Štěpánka Fraňková na výčitku Jana Němce.

Co říká řád?

„Zeptám se kolegy Václava Snopka, který má jednací řád zastupitelstva v hlavě, jestli musí primátorka hlásit zastupitelům, že odchází tady za sloup," glosoval celou situaci zastupitel ze Sdružení pro Pardubice Martin Bílek. Komunistický zastupitel Václav Snopek mu potvrdil, že primátorka podle řádu nemusí dávat zastupitelům itinerář svých cest po sále.