Připraveno bylo osm dostihů. Závěrečná steeplechase II. kategorie na 4200 metrů, nesoucí jméno vítězky Velké pardubické Orphee des Blins, patřila smolaři ze slavného dostihu Speranzovi s žokejem Thomasem Boyerem v sedle.

Osmiletý hnědý valach Speranza z tréninkové stáje Jaroslava Pecháčka ve 123. Velké pardubické s Českou pojišťovnou smolně skončil na Popkovickém skoku, stejně jako svěřenec Josefa Váni staršího Budapest. I on se postavil na start závěrečné steeplechase a v tandemu s žokejem Josefem Váňou mladším byl považován za favorita dostihu. Síly mu stačily na čtvrté místo.

Od začátku dostihu byl aktivní devítiletý ryzák Liesbrief s Ondřejem Velkem v sedle a už to vypadalo na jeho triumf. Jenže Speranza s Thomasem Boyerem měli vynikající koncovku a Liesbriefa předstihli. Ovšem jen těsně, o výsledku rozhodovala cílová kamera. „Už jsem nevěřil tomu, že by to mohl stihnout," přiznal trenér Jaroslav Pecháček, pro kterého to bylo druhé vítězství sezony. Pro Speranzu to bylo také druhé vítězství, ale v celé kariéře.

Třetí v Ceně Orphee des Blins došel Orix, čtvrtý Budapest a pátý Sheron, který byl ale diskvalifikován. Jeho jezdec Miroslav Korenek ztratil v průběhu dostihu dečku, a tak mu bylo naváženo o 7 kilogramů méně. Na pátou pozici se posunul nadějný Moula, šestý došel Cim. Ostatní z dvanácti startujících nedokončili. (ds)