Takový byl včerejší program prezidentského kandidáta Miloše Zemana.

Zeman plánoval při své předvolební kampani navštívit všech 14 krajských měst a tento cíl se mu prý podaří splnit. Pardubice byly v pořadí dvanáctým místem, kde bývalý premiér uspořádal mítink. Průměrný počet posluchačů na jeho akcích je prý 500 až 800, ale brněnský mítink navštívilo dokonce přes tisíc lidí.

„Teď se velmi těším na televizní debaty. Před začátkem kampaně jsem se zavázal, že nebudu kritizovat své protikandidáty. Hodlám to dodržet, i když to je někdy dost obtížné," podotkl Miloš Zeman.

Řádný termín?

Otázkou zůstává, zda se vůbec prezidentské volby budou konat v řádném termínu. Jeden z vyřazených kandidátů Tomio Okamura se totiž hodlá se stížností obrátit na Ústavní soud.
„Nejsem právník, můžu říct jen svůj prognostický odhad, ale nedomnívám se, že pan Okamura se stížností uspěje," sdělil prezidentský kandidát.

Tradiční bonmot

Nebyl by to ale Miloš Zeman, aby při svém veřejném vystoupení „nehodil do placu" i nějaký ten bonmot. Překvapivou odpověď tentokrát našel na otázku, zda v případě vítězství bude chtít být na poštovních známkách. „Je to tradice. Budu ale muset při fotografování hodně vystrčit bradu dopředu, aby nebylo poznat, že mám brady tři," uvedl s úsměvem Miloš Zeman, který je společně s Janem Fischerem největším favoritem přímé prezidentské volby.