Od posledního klubového mecheche ale uplynulo jen pár dnů a pokračuje se s tím velkolepým výsledkem, že většina zápasů nejvyšší soutěže se beztak odkládá. Například z plánovaného programu dnešního pátého kola zůstaly jen tři mače ze sedmi. Jeden z nich paradoxně v Plzni, která pro přerušení extraligy horovala nejhlasitěji.

Ilustrační foto.
V týmu Pardubic je podezření na koronavirus. Zápas se Spartou byl odložen

Přehnaně konspirativní mysl by se mohla ptát, zda klubům, kterým se nechce nastoupit před skoro prázdnými tribunami (a tratit tak další a další peníze), nestačí veřejně oznámit „podezření na covid-19 v týmu“, nejbližší duely odložit a dosáhnout tak či onak svého.

I bez toho je ale jasné, že šéfové tuzemského hokeje si tentokrát ukousli obtížně stravitelné sousto. Extraliga nabírá pořádný skluz hned zkraje a když se člověk dívá na stachanovské tempo, s jakým ministr Prymula chrlí nová omezení, dá se čekat, že bídné časy jen tak nepominou. A krizový plán se bude opět vymýšlet za pochodu…

Hokejové utkání Generali Česká Cup v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a HC Mountfield Hradec Králové (v červenočerném) v pardubické enteria areně.
Zákaz stání? Není problém, na českých stadionech vymysleli originální řešení