Dnes 18.00: BK JIP Pardubice (4. místo, 7/4) – Sluneta Ústí nad Labem (5., 7/5). Hala Dašická.
V lize není momentálně rozjetější tým. Samozřejmě vyjma Nymburku. Ale ten tak nějak pádí každou sezonu… Řeč je o Ústí nad Labem, které si to přihasí k repríze čtvrtfinále. Překvapivě vyrovnaného až do sedmého utkání.

„Když tým vyhraje šest zápasů za sebou, o něčem to svědčí. Ústí vidím jako vyvážený tým. Od té doby, co jsme s ním hráli poprvé, přišli nějací noví hráči. My se však v defenzivní fázi nemůžeme zaměřit jen na jednoho nebo dva hráče, musíme být připraveni na kvalitní obranu celého týmu. V první řadě však musíme doskakovat mnohem lépe, než v předchozím zápase s Nymburkem. Naše energie a úsilí musí být na stoprocentní hranici,“ nabádá pardubický trenér Levell Sanders.

Dnes 18.00: BK Armex Děčín (3., 8/4) – Dekstone Tuři Svitavy (2., 8/4).
Opravdový magnet kola si vybrala do přímého televizního přeboru Česká televize. Přímý souboj o druhou pozici by mě přinést parádní basketbalový zážitek. „Jsme si vědomi síly Děčínských. Do zápasu půjdeme zdravě motivováni a s několika úkoly. Jedním z těch stěžejních je vyrovnat se s tvrdostí Válečníků a bojovat o každý doskok. Chceme se vyvarovat ztrát, které nás někdy zbytečně limitují, a hrát basketbal, který nás zdobí s rychlým přechodem na útočnou polovinu. Čeká nás těžký boj, ale věřím, že jsme schopni uspět,“ zdůraznil kouč Lubomír Růžička.

Severočeši prohráli v prvním vzájemném klání ve Svitavách výrazným rozdílem, tím větší bude jejich motivace a touha po odplatě. Tuři však chtějí dokázat, že se v popředí tabulky neocitli náhodou. „Všichni dobře víme, jak náročné je hrát v Děčíně. Vždyť v minulém ročníku jsme spolu hráli osmkrát v lize a jednou v poháru. Soupeř přivedl dva kvalitní Američany, kteří přinesli velkou energii. Musíme zastavit jeho rychlý přechod do útoku, minimalizovat ztráty a poprat se o každý neutrální míč,“ říká před zápasem svitavský pivot Jiří Jelínek.

Ilustrační foto
Žáci nevyzráli pouze na Maďary