Nejdříve je čeká odveta v Alpe Adria Cupu na východě Slovenska a v sobotu zamíří do jámy lvové v Kolíně pro závěrečný turnaj domácího poháru.

Alpe Adria Cup – čtvrtfinále: Spišskí Rytieri – BK KVIS Pardubice (dnes 17:00).
První zápas 59:73

"Vůbec nepřemýšlíme nad tím, že máme z prvního domácího zápasu náskok čtrnácti bodů. Dobře víme, že nás čeká hodně těžké utkání. Dostat se do Final Four Alpe Adria Cupu je jedním z našich cílů pro tuto sezonu a pro postup uděláme maximum,“ vyhlašuje pardubický křídelník Jan Štěrba, který se vrací k prvnímu utkání: „Posbírali jsme o dvacet doskoků více než soupeř. A právě tento atribut bude klíčem k úspěchu i v odvetě. Musíme si také pohlídat zejména rozehrávače Lautara Lopeze, který nám dělal v Pardubicích velké problémy.“

Jeho „výpověď“ doplňuje pardubický hlavní kouč.

„Ve čtvrtfinále jsme narazili na nejlepší slovenský celek, který momentálně celou soutěž vede. Toho jsme si byli plně vědomi a jeho sílu respektujeme. Doma jsme si vytvořili čtrnáctibodový náskok a k odvětě musíme přistupovat s filozofii, že se začíná od nuly. Mít v hlavách, že stačí prohrát o třináct, je vstupenka k prohře o patnáct,“ varuje před uspokojením Dino Repeša.