Odpočívat nebudeme! Pardubičtí basketbalisté měli mít ve středu původně volno kvůli karanténním opatřením kolínského družstva. Ale jelikož ze stejného důvodu neměl hrát Nymburk, tak se oba týmy narychlo dohodly na předehrávce. Svitavy pojedou splnit úlohu favorita do Ostravy. Třetí východočeský zástupce z Hradce Králové na kurt tentokrát nevkročí, protože i Brno je izolováno kvůli covidu…

Středa 18:45: BK JIP Pardubice (1 vítězství/2 prohry) – Era Basketbal Nymburk (2/0). Hala Dašická.

Něco na zlepšení nálady? Tak tím mistrovský celek rozhodně není. Beksa před sebou valí dvě prohry a k přerušení série asi nedojde.

„Soupeře zdobí hlavně nátlaková obrana a rychlý přechod do útoku, kdy se snaží co nejrychleji skórovat,“ podotýká pardubický asistent Adam Konvalinka.

„Pro nás bude důležitý už vstup do utkání, protože Nymburk má začátky velmi agresivní. Musíme se také vyrovnat se soupeřovým tlakem. Nesmíme mu podlehnout, naopak je potřeba hrát sebevědomě, s velkou energií, také trošku chytře. Nejenom podle šablon a čar. Důležité je dobré čtení hry. Čeká nás zápas s nejlepším možným soupeřem v Česku, tudíž chceme zahrát dobře a odrazit se díky tomu k lepším výkonům,“ burcuje Konvalinka.

Středa 17:30: NH Ostrava (1/2) – Dekstone Tuři Svitavy (1/2). Hala Tatran.

Pokud se Tuři chtějí dotáhnout ke špici pořadí, musí soupeře typu Nové huti porážet. To bez debat. Byť nevyzpytatelná Ostrava ve svém středu nebezpečné hráče má.

„Do sestavy se vrací Bujnoch se Sehnalem, díky čemuž budeme mít více variant na všech pozicích. Musíme nastoupit koncentrovaní, hrát s energií a předvádět naše agresivní pojetí hry. Jedině tak můžeme být na palubovkách soupeřů úspěšní,“ uvedl kouč Svitav Lukáš Pivoda.