Do konce nadstavbové části zbývají čtyři zápasy. Pardubice se pokusí zaútočit na třetí místo Olomoucka, Svitavy budou odrážet choutky Děčína.

Dnes 18:00: BK Olomoucko (3. místo, 19 výher/13 proher) – BK JIP Pardubice (4. místo, 18 výher/14 proher).

Dají stovku, kdy se jim zamane. Aby také ne, když mají v sestavě dva nejlepší střelce soutěže, jimiž jsou Lukáš Palyza a Javonte Douglas. Tím je kvíz u konce. Je to Olomoucko.

„Půjde o velký test naší defenzivy. Jedná se o doskakující tým, s dobrou přechodovou fází, výborně střílejí z tříbodové vzdálenosti. Kromě obrany se bude vše odvíjet od naší koncentrace po celých čtyřicet minut. Nemůžeme nechat domácím pohodlné pozice, je potřeba na ně vyvíjet tlak. Věřím, že předvedeme další kvalitní týmový výkon. Jedině tak můžeme být na horké půdě úspěšní,“ tuší pardubický kouč Levell Sanders.

Dnes 19:00: Dekstone Tuři Svitavy (2. místo, 21 výher/11 proher) – BK Armex Děčín (5. místo, 17/15).

Tuři v lize Děčín třikrát porazili (padli s ním jenom v poháru) a čtvrtý zářez by je přiblížil k jistotě druhého místa. Armex ale jde nahoru a jeho série výher nyní došla k číslu tři.

„Na útočné polovině se soupeř opírá hlavně o americké duo Autrey – Carlson, v posledních utkáních hraje ve velmi dobré formě rozehrávač Šiška. Soupeři se musíme vyrovnat především v bojovnosti a aktivitě na doskoku,“ je si vědom asistent trenéra Lukáš Pivoda.