Dnes 17:30: BK Pardubice (6., 11 výher/9 proher) – BK Opava (2., 14 výher/5 proher), sportovní hala Dašická. První utkání 65:92.

Kdy jindy, než teď. Slezané totiž nemohou najít v novém roce svůj obvyklý rytmus, podlehli krátce po sobě jak v Ústí nad Labem, tak v Děčíně.

„Opava má ale skvělý tým. První dva zápasy po Novém roce sice prohrála, ale jednak měla dlouhou herní pauzu, takže nehrála v optimálním herním rytmu, a také jí chyběl Petr Czudek, což byl určitě handicap. Jedná se totiž o jednoho z nejlepších trenérů v lize. Připravit se musíme na Šiřinu, na Klečku, na Jurečku, pod košem hraje velmi dobře Markusson i Gniadek. Neměli jsme tolik času na přípravu, jen dva pondělní tréninky. Bude potřeba, abychom hráli stoprocentně obraně i v útoku. Musíme velmi dobře pracovat na doskoku, protože hráči jako Slavík či Švandrlík jsou na útočném doskoku silní,“ upozorňuje pardubický asistent Adam Konvalinka.

„Důležitá bude i naše přechodová fáze z útoku do obrany, protože Opava hraje velmi rychle dopředu. Momentálně si hýčkáme tři výhry v řadě. Uděláme maximum pro další zlepšení naší hry, abychom pokračovali ve vítězné šňůře," podotýká Konvalinka.

Jeho svěřenec Dantez Walton se připojuje: „Opavský tým je velmi kvalitní, na čemž nic nemění ani nedávné dvě prohry. Očekávám velmi těžký zápas. Musíme nastoupit maximálně připraveni, začít hrát s velkou energií a plnit přesně to, co po nás chtějí naši trenéři. Myslím si, že bychom se Opavě měli vyrovnat na doskoku, přestože mají nejlepšího doskakovače ligy Markussona, nám se příchodem Antonia Vrankovice rozšířila podkošová soupiska.“ zůstává v klidu pardubický Američan.

"Věřím, že když půjdeme do utkání s vírou a s maximálním nasazením, bude to dobrý zápas, v němž můžeme uspět,” dodává Dantez Walton.