Pardubičtí basketbalisté se momentálně vezou na vítězné vlně. Nutno však podotknout, že jejich výhry jsou spíše ubojované. Jako proti Brnu, kdy se celku nedařilo střelecky. Teď je ale čeká soupeř jiného kalibru. Opava sice figuruje v tabulce pod Pardubicemi, její forma je ale více než solidní. A hlavně vyprázdnila se jí marodka. Naposledy překvapivě trápila Nymburk až do závěrečného klaksonu. Kdyby Kouřil proměnil trestné hody a Nymburk minul trojku, mohla slavit epochální výhru. Pardubičtí se tak mají na co těšit. Zvlášť, když nedávno Opava seřezala druhé Svitavy.

Dnes 18.00: BK Opava (7. místo, 14 výher/16 proher) - BK JIP Pardubice (4. místo, 17 výher/13 proher)

V letošní sezoně se střetly oba týmy třikrát a ve všech případech se radovali pardubičtí basketbalisté. I když v nadstavbové části se na domácí výhru hodně nadřeli. A při té venkovní Opavu limitoval zdravotní stav a také souběh v Lize mistrů.

Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice - egoé Basket Brno.Zdroj: Deník/ Luboš Jeníček

"Hrát proti Opavě je vždycky těžké, bez ohledu na to, jestli mají k dispozici všechny hráče. Očekáváme, že domácí budou střílet mnoho trojek, snažit se hrát rychlou přechodovou fázi a útočně doskakovat, což je pro obranu obtížné. Bude to pro nás výzva. Potřebujeme hrát s maximální koncentrací, nedat soupeři snadné koše, naopak se snažit o to, aby se na všechno co nejvíce nadřeli. Potřebujeme kontrolovat tempo hry, stlačit dolů počet míčových ztrát a být dostatečně agresivní v defenzivě i ofenzivě,” nabádá pardubický trenér Levell Sanders (na snímku vlevo s kolegou Tomášem Bartoškem).