„Chápu rizika, chápu problémy s cestováním, nicméně všechny faktory by se měly zvážit před vstupem do soutěže,“ poukazuje basketbalový expert Michal Ježdík.

Z východočeských týmů tak zůstali v Shoot outu pouze basketbalisté Pardubic. Jejich třetí článek se jmenoval David Škranc.

Další díl zahajoval, protože Beksa byla po dvou kapitolách poslední. V první disciplíně se postavil na čáru trestných hodů a ze šestnácti pokusů se trefil jedenáctkrát. To mu stačilo na průběžné páté místo.

Poté se ujal své královské činnosti, tedy k palbě z trojkového oblouku. Za minutu jeho levačka stačila vyprodukovat šestadvacet střel a hned šestnáct z nich jich prohnal košem haly na Dukle. Zásluhou tohoto počinu se posunul na druhou příčku.

A na závěr přišlo pět střel z poloviny hřiště. Škranc po čtyřech nadějných „kopcích“ pátý zasadil do síťky. Pak už jen čekal kolik soupeřů ho v tabulce přeskočí. Stříbrnou pozici nakonec uhájil, ale Beksu ze dna týmového žebříčku nevytáhl. Nestačil pouze na děčínského Filipa Kroutila. V soutěži družstev celkově vede Opava.

Ilustrační foto
Shoot Out: Peterka byl o čtyři body lepší než Sedmák, ale na elitu též neměl