První pád koronavirus a takhle to jde až k sedmému: s koronavirem. Ano s tímto pojmem se dál budeme setkávat i pod bezednými koši.

„Jsme branže, které se koronavirová pandemie dotýká velmi výrazně. Situace je nadále vážná a proto očekáváme velmi vážnou sezonu. Nebojíme se jí po stránce sportovní, ostatní věci neovlivníme. Ve všech činnostech chceme předvádět to nejlepší, tak jak to máme v genech klubu,“ říká Pavel Stara, předseda představenstva BK Pardubice.

„Co se týče ekonomiky, zvolili jsme střídmou cestu. To se projevuje ve složení mužského týmu. Máme ale v plánu i po této sezoně zůstat zdravou společností po finanční stránce,“ vysvětluje.

Pardubice vždy patří k ambiciózním celkům. Oproti loňsku jsou ale oslabeny. Naštěstí pro ně sehnaly cennou posilu v podobě Thomase Dunanse. „Chceme pokračovat v budování týmové identity a primárně pracovat s českým základem. Vytvářet tedy tým s perspektivou více sezon. Koronovirová krize s sebou přinesla abnormality na hráčském trhu. Nejistota s působením cizinců a roztočení platové spirály pro české top hráče. Nemíníme to podporovat, i za cenu ztrát. Jako v případě Viktora Půlpána,“ objasňuje politiku klubu jeho generální manažer Martin Marek.

Právě on se může více soustředit na jednání s partnery, která budou v nejisté době stále důležitější. Jeho některé pravomoci převzal odchozí kapitán Radek Nečas. Ten přešel z hráčské pozice na obnovený post sportovního ředitele.

„Budu mít v kompetenci celý sportovní úsek. Trenéry, hráče, jednání s agenty, sestavování týmu, propojení s mládeží. Co se týče cílů chceme nejdříve vyhrát Alpe Adria Cup. V lize půjdeme postupně. Základním cílem je dostat se do nadstavbové skupiny A1.a Potom se uvidí,“ prohlašuje Radek Nečas.

Kapitánskou pásku předal svému spoluhráči pod košem Kamilu Švrdlíkovi.

„Bylo to vyústění situace. Jsem nejstarší, zkušený. Rozhodovalo se mezi mnou a Tomášem Vyoralem. Trenér ukázal na mě,“ popisuje volbu kapitána Švrdlík.