Žádnou tradiční venkovskou chaloupku ale nečekejte. „Je to novostavba, moderní funkční dům na kraji vesnice, s obrovskou zahradou a bazénem, ve kterém žijeme v symbióze se želvami, rybičkami a morčátky,“ popisuje Josef své bydlení.

Josef Maršálek
Josef Maršálek z Peče celá země: Žil bez rodiny, v podnájmech. Nezlomilo ho to

Interiér se nese v duchu minimalismu, kde každá věc má svoje místo, ať už jde o zvířata, bujně rostoucí rostliny uvnitř domu i na zahradě, nebo kuchyni, v níž Josef peče své lahodné dezerty.

A bez čeho se tedy doma neobejde?

* Minimalistické hodiny. "Koupil je můj přítel Petr ještě předtím, než se začal stavět náš dům."

* Rybičky. "V obrovském akváriu našly domov rybičky terčovci a čtyři africké želvy. Nejstarší želví samec, který váží šest kilo, je nebojácný a všechno ho zajímá, stejně jako mě. Když si Petr před pěti lety želvičky pořizoval, byly velké sotva pět centimetrů."

* Morčata. "Naše morčátka jsou šampioni, unikátní a všechna s rodokmenem. Petr vozí ceny z výstav po celém světě. Hodně jich už získala Westminster Nana."

Kristína Nemčková: Můj svět, moje království nebo taky „tohle je můj osobní prostor a ten tvůj je o kus dál“
Jak bydlí Kristína Nemčková z MasterChef: bylinkový ráj a neobvyklá "láska"

* Skica. "Když vymýšlím nový dezert, dělám si skici, rychlý náčrt velmi snadno dá tvar tomu, co se mi honí v hlavě. Baví mě zkoušet v cukrařině novinky, jakou je třeba pečetidlo. Využil jsem ho při dekorování malého dortíku z balsamikového karamelu a datlí."

* Kytky. "Milujeme kytky, náš dům se zelená. Nepotřebujeme květináče, náš zaminokulkas roste přímo ze země, přesněji z nádoby zabudované v podlaze."

* Sbírka tašek. "Považuju si svou sbírku značkových tašek Burberry, Tom Ford a Versace. Především Gianni Versace je pro mě ikonou, která vytvořila nadčasové věci. Přál bych si mít vázu Versace od Rosenthal."

"Mám rád jednoduchý a účelný design. Takový je i náš obývák," říká Martin Šonka
Jak bydlí pilot Martin Šonka: letecké křeslo i starožitné hodiny po babičce