Problém s bezdomovci si „užívá“ každé město. Čím větší, tím větší problémy s nimi. Má–li pak město i nádraží na úrovni, jsou problémy s bezdomovci umocněny!

Stejné je to i v Pardubicích. V letních měsících se potloukají po Tyršových sadech či otravují život slušným lidem nejčastěji před obchodním domem Tesco. Kvůli rozsáhlé stavbě jim tam však nyní již asi pšenka nepokvete. O to víc své zájmy soustřeďují na nádražní budovu Českých drah. A že tam dělají věci!

Poslední neblahou zkušenost mají cestující a strážníci městské policie z noci na čtvrtek. Skupina silně opilých bezdomovců totiž na nádraží budila zvlášť hrubým způsobem veřejné pohoršení! „Váleli se po zemi, prali se mezi sebou, nadávali kolemjdoucím, agresivně žebrali a dokonce zatarasili vchod do haly, aby jim žádný z cestujících nemohl při jejich žebrání uniknout,“ potvrdil nám otřesnou událost zástupce ředitele pardubické měststké policie Pavel Čejka.

Podle něj byli všichni bezdomovci z haly vykázáni a dva dokonce putovali na záchytnou stanici. „Strážníci pak až do rána prováděli namátkové kontroly, aby se náhodou skupina opilců do haly nevrátila,“ dodal Pavel Čejka.