Dva muži obviněni

Devětadvacetiletému muži je kladeno za vinu, že od dubna 2006 do současné doby v pronajatém objektu na Rychnovsku vyráběl drogu pervitin. Tu potom prodával ve větším množství na Hradecku a Rychnovsku.

Jednadvacetiletý muž kupoval od svého staršího přítele jím vyrobený pervitin a následně ho prodával dál neomezenému okruhu zájemců na Rychnovsku, Hradecku a Pardubicku. Kriminalisté na základě dlouhodobě prováděného šetření výrobce drog zadrželi i s částí drog, kterou měl připravenou k prodeji pro více uživatelů. Při domovní prohlídce bylo zajištěno zařízení na výrobu pervitinu.

Kriminalisté zajistili také větší množství různého nářadí a spotřební elektroniky. Část těchto věcí získal muž směnou za drogy a je podezření, že část věcí může pocházet z majetkové trestné činnosti. Mezi zajištěnými věcmi jsou i odcizené věci z vloupání do kanceláří ČSSD a KSČM v Rychnově nad Kněžnou v polovině července. Oba muži byli komisařem kriminální služby a vyšetřování obviněni z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Zároveň byl podán podnět státnímu zástupci nanávrh navzetí dovazby, který soud akceptoval. Pokud se jejich vina prokáže, může soud jednadvacetiletému muži vyměřit trest jeden až pět let vězení. Devětadvacetiletému muži hrozí trest odnětí svobody dva až deset let.