Na Gézu Gábora vydal dne 11. listopadu 2006 Okresní soud v Hradci Králové příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody v trvání šest let nepodmíněně ve věznici s ostrahou pro tr. činy násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci dle § 197a odst. 1 tr. zákona, výtržnictví dle § 202 odst. 1 tr. zákona, tr. čin týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě dle § 215a odst. 1,2 písm. b) tr. zákona a ublížení na zdraví dle § 221 odst. 1 tr. zákona.

Hledanému se klade za vinu, že od léta 2004 do 20. června 2005 v Hradci Králové v bytech svých příbuzných, kde bydlel se svojí družkou, tuto opakovaně fyzicky napadal, a to zejména údery pěstmi, bitím a kopáním po celém těle, přičemž jí vulgárně nadával, vyhrožoval jí zabitím. Dále vyhrožoval, že ublíží i její dceři, pokud by toto oznámila Policii ČR. Rovněž jí zakazoval bez něj chodit ven a s kýmkoliv se stýkat a mluvit, všude ji doprovázel, a to i v bytě, takže nemohla jít sama na toaletu, v době jeho nepřítomnosti ji zamykal v bytě, zakazoval jí navštívit lékaře za účelem ošetření zranění způsobených jeho útoky.

Dále dne 25. května 2005 v Hradci Králové u OD Tesco společně s další neustanovenou osobou za přítomnosti nejméně dalších tří osob fyzicky napadl poškozeného tím, že jej několikrát udeřili pěstí do obličeje, až upadl na zem, a poté jej kopali do těla a způsobili mu tak oděrky a zhmoždění měkkých tkání pravé tváře s dobou léčení jeden týden.

Hledaný nereaguje na nástup do výkonu trestu, nezdržuje se v místě trvalého bydliště a jeho současný pobyt se nepodařilo dosud vypátrat. Není vyloučeno, že může vykonávat krátkodobá zaměstnání s možností ubytování.

Policie žádá občany, aby veškeré informace k hledanému Gáborovi sdělili Službě kriminální policie a vyšetřování OŘ Hradec Králové, tel. 974 526 101 nebo na linku 158, případně nejbližší služebně Policie ČR.