K první dopravní nehodě došlo na silnici u benzinové stanice v obci Býšť. Řidič kamionu značky Man s návěsem pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění zatáčky vjel pravými koly na krajnici, která se pod vahou soupravy utrhla. „Řidič ve snaze zabránit sjetí celého vozidla do příkopu strhl řízení vlevo. Dostal však smyk, přerazil dopravní značku a z návěsu mu vypadl uložený náklad v podobě ocelových plechů,“ popsal nám tuto událost jeden z pardubických policistů.

Dalším šetřením bylo z tachografu zjištěno, že řidič v době nehody překročil povolenou rychlost o více jak dvacet kilometrů v hodině. „Na soupravě tahače a návěsu, nákladu, krajnici a dopravní značce vznikla hmotná škoda, která byla vyčíslena na jeden milion sedmdesát tisíc korun,“ upřesnila našemu Deníku tisková mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová.

Zřejmě „nejdražší“ nehoda, ke které na Pardubicku za poslední dobu došlo, se stala nedaleko Lázní Bohdanče. Na silnici se převrátila nákladní souprava značky Mercedes s návěsem. I zde policisté šetří, zda nebyla překročena povolená rychlost. „Náklaďák se dostal do smyku, při kterém se začal převracet návěs, ten poté svou silou převrátil i tahač. Obr, vezoucí kostry sedadel do osobních automobilů, tak na několik hodin zablokoval a zcela zneprůjezdnil silnici,“ řekl nám jeden z pardubických policistů. Lehce zraněný spolujezdec byl k ošetření převezen do nemocnice. „Při dopravní nehodě vznikla škoda na vozidle, na návěsu, nákladu a silnici v téměř neuvěřitelné výši tři a půl milionu korun!“ upřesnil pardubický policista.

I tato kolize je stále v šetření dopravní policie.