Jedenatřicetiletá žena evidentně skočila či vypadla z patra domu, které je asi čtyři metry nad zemí. „Seděla v kanceláři a údajně popíjela grog. Když chtěla odejít domů, zjistila, že ji někdo omylem uzamkl. V tu chvíli ženu nenapadlo nic jiného, než že vyleze oknem,“ řekl našemu Deníku dobře informovaný zdroj.

Po pádu na zem se však žena nemohla zvednout, a tak volala o pomoc. Po delší době ji zaslechl pacient z lázní a přes recepční přivolal pomoc. „Zraněné ženě jsme s kolegou z autohlídky poskytli první pomoc a zabalili ji do hliníkové thermofolie, aby neprochladla do příjezdu lékaře,“ sdělil nám příslušník policejní cyklohlídky strážník Michal Jelínek, který na místě zasahoval.

Muži zákona poté zraněnou ženu předali zdravotníkům, protože měli podezření na poranění páteře. Strážníci rovněž přivolali kolegy z Policie ČR, kteří případ převzali.

„Tuto událost skutečně šetříme a momentálně zjišťujeme veškeré okolnosti, za jakých k pádu z okna došlo. Zranění ženy bylo lékařem kvalifikováno jako středně těžké,“ řekla nám včera mluvčí pardubické policie Dana Hejkalová. Podle ní se však případ zatím nešetří pro podezření ze spáchání trestného činu.
„Zatím tomu nic nenasvědčuje,“ dodala policejní mluvčí Hejkalová.