Na Denisu Havlovou vydal dne 20. dubna 2007 Okresní soud v Českých Budějovicích příkaz k zatčení pro trestný čin podvodu. Dopustila se ho tím, že v únoru 2004 v obci Brloh na Českobudějovicku uzavřela po předložení cizího průkazu totožnosti nájemní smlouvu na zapůjčení bouracího kladiva s příslušenstvím v hodnotě 20 120 korun, které ve stanoveném termínu nevrátila. Okresním soudem v Českých Budějovicích byla dne 27. ledna 2005 za toto jednání odsouzena k peněžitému trestu 30 000 korun, který však nezaplatila.

Z posledního známého bydliště v Českých Budějovicích se Havlová odstěhovala a soudu se jí tak nepodařilo doručit usnesení o výkonu náhradního trestu. Za této situace soudce Okresního soudu v Českých Budějovicích vydal příkaz k zatčení, neboť se důvodně obává, že se Havlová úmyslně skrývá, aby se tak vyhnula trestu.

Policie žádá občany, aby veškeré informace o hledané Denise Havlové sdělili Službě kriminální policie a vyšetřování OŘ Náchod na telefonní číslo 974 534 101 nebo na linku 158, případně nejbližší služebně policie ČR.