Podle policistů muž od roku 2005 do současné doby prodal ve třech stovkách případů drogu za téměř čtvrt milionu korun. Pervitinem zásoboval narkomany na Rychnovsku, Pardubicku i ve středních Čechách.¨

Při zadržení podnikatele asistovala zásahová jednotka, protože existovalo podezření, že je ozbrojen. Provedená domovní prohlídka objevila 10 sáčků s pervitinem, dvoje digitální váhy a tři plynové pistole. Mezi zajištěnými věcmi byly i dlužní směnky a občanské průkazy. Tyto doklady bral muž zřejmě do zástavy od nesolventních narkomanů.

Podnikatel obchodování s drogami popřel a tvrdil, že pervitin měl pro vlastní potřebu. Na základě výpovědi svědků ho však policejní komisař obvinil z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Za to mu hrozí vězení až na 10 let.

Rovněž na Rychnovsku policisté zatkli devětadvacetiletého muže z Hradce Králové a jeho o osm let mladšího komplice z Domažlic. Oba jsou podezřelí z výroby a distribuce pervitinu.

Starší muž v době od dubna 2006 do současné doby v pronajatém objektu na letním koupališti v Rychnově nad Kněžnou vyrobil a prodal pervitin za 185 tisíc korun. Jednadvacetiletý komplic měl udat na Rychnovsku, Hradecku a Pardubicku drogu za 125 tisíc korun.

Mladšímu zadrženému muži hrozí jeden až pět let pobytu za mřížemi, staršímu dva až deset let vězení.