Celý příběh začal jako naprostá idyla. Jaroslav K. se na inzerát seznámil s o pět let starší ženou. Během několika dalších měsíců si začal podvodník od ženy pod různými záminkami půjčovat peníze. „Bylo to ve čtyřech případech. Jednou si vymyslel, že potřebuje zaplatit čelní sklo u svého auta. Poté prý měl výhodnou nabídku ke koupi dodávkového fordu. Dále si půjčoval na údajné opravy auta a na dluhy. Dohromady se částka vyšplhala na 157 tisíc korun,“ popsal nám tehdejší událost jeden z pardubických policistů.

Jaroslav K. se však ke splácení dluhů neměl, a tak důvěřivé ženě došla trpělivost a svého nápadníka oznámila policii. Poté se oba setkali až u soudu.
„Obžalovaný vše popíral a naopak uváděl, že peníze si od něj půjčovala žena. Spoléhal na to, že mezi sebou neměli uzavřeny žádné smlouvy,“ uvedl soudce Jan Šlosar, který se případem zabýval. Přesto, že se jednalo o tvrzení proti tvrzení, „oříšek“ byl nakonec rozlousknut. „Vyslechl jsem dvě spolupracovnice poškozené, které potvrdily, že žena o tomto muži hovořila i v té souvislosti, že si od ní půjčoval peníze. Rozhodující však byly sms zprávy, v nichž muž ženě opakovaně slibuje, že jí peníze vrátí. Štěstí bylo, že žena měla tyto esemesky stále v mobilu,“ sdělil Jan Šlosar.

Jaroslav K. byl tedy shledán vinným a od pardubického okresního soudu vyfasoval devět měsíců s podmínkou na dva roky. „Samozřejmě, že musí způsobenou škodu uhradit,“ dodal soudce. Rozsudek zatím není právoplatný, neboť si obžalovaný nechal lhůtu na případné odvolání.