"Za použití fyzického násilí, a to bitím do obličeje a kopanci do celého těla, a psychickým ponižováním, výhrůžkami fyzickou likvidací, případně likvidací rodiny poškozené, jejího nezletilého syna a násilnými vstupy do jejího bytu, nutil poškozenou, aby mu vydávala finanční hotovosti pro jeho potřebu, především na krytí jeho dluhů z gamblerství,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Poškozená si za tím účelem měla peníze i půjčovat, což vedlo k jejímu zadlužení. Majerník svým jednáním měl ženě způsobit těžkou depresivní poruchu, která na přelomu února a března loňského roku vedla k pokusu poškozené o sebevraždu. Druhý pokus dne 24. května 2006 skončil smrtí ženy.
„Jsou to nesmysly, nejsem žádný vyděrač. Poškozená si hodně vymýšlela a lidi, co svědčí, se mi chtějí pomstít. Pro mě je to celé veselohra. Mě nemůžete potrestat. Potrestala mě ona, že si to udělala,“ odmítl u soudu obvinění obžalovaný. Z jeho úst padala v soudní síni i vulgární slova. Podle něho se na bývalé manželce, která fetovala, nedopustil násilí. Avšak při jednom útoku jí zlomil žebra. Majerník tvrdil, že poškozená si obvinění vymyslela proto, že neunesla jeho vztahy s jinými ženami.

Hlavní líčení je naplánováno do středy. Bude však odročeno na 13. prosince letošního roku, kdy by měl vypovídat i nezletilý syn poškozené. Pokud soud prokáže Majerníkovi vinu v plném rozsahu obžaloby, hrozí mu trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.