"Ve středu odpoledne přišel do pivnice hotelu Zlatá štika muž, který si hned u dveří objednal nějaký alkohol. Bylo to však to poslední, co ještě stihl. Pro silnou opilost vzápětí upadl na zem. Strážníci mu pak prostřednictvím přivolaného lékaře zajistili převoz na záchytku,“ řekl našemu Deníku zástupce ředitele pardubické městské policie Pavel Čejka.

Otřesné divadlo pak zažili cestující, kteří se ve středu večer nacházeli v či před budovou pardubického nádraží. Opilá bezdomovkyně zde totiž předváděla striptýz. Po kolemjdoucích lidech navíc plivala a házela po nich svoje pomočené kalhoty. „Naši strážníci moc dobře věděli, o koho se jedná. Věděli, že je tato žena nakažena žloutenkou, a tak bylo třeba okolní občany chránit. Odvedli ji tedy stranou a přivolali lékaře. Ten nejprve rozhodl o její hospitalizaci na záchytce,“ dodal Pavel Čejka.

Noc opilců však muži zákona zažili také ve čtvrtek. Ve čtvrtek brzy ráno budili na chodníku spícího muže, který si ustlal v Polabinách vedle ulice Kosmonautů. Jen o chvíli později volala obsluha benzinové stanice OMV, že zde mají co do činění s opilcem, který je agresivní, sprostě uráží personál a odmítá stanici opustit. Problémy nastaly i když na místo dorazila hlídka strážníků. „Muž nechtěl spolupracovat, se strážníky se chtěl dokonce prát. Ani jeho převoz na záchytku se neobešel bez problémů, protože odmítal nastoupit do sanity. Nakonec došlo na policejní hmaty. Teprve pak se muž uklidnil a mohl být převezen na záchytku. Celý případ ale ještě bude mít dohru,“ dodal zástupce šéfa pardubických strážníků.