Podle obžaloby měl v noci z 27. na 28. května letošního roku v obci Čistá u Litomyšle pod vlivem alkoholu usmrtit ze žárlivosti svou družku Ivetu Špičkovou.

„Přineseným kuchyňským nožem s délkou čepele 16,5 centimetru jí způsobil celkem 37 ostrých poranění,“ řekla státní zástupkyně Lenka Faltusová s tím, že napadená žena těžkým zraněním na místě podlehla. „S ohledem na charakter, lokalizaci a četnost poranění došlo velmi pravděpodobně k mimořádnému vystupňování fyzických a psychických útrap poškozené ve smyslu útrap mučivých,“ uvedla Faltusová.

Obžalovaný Chadima u soudu přiznal, že se s družkou znali asi 15 let a od loňského podzimu spolu nežili, ani neměli intimní styk. Avšak uviděl družku v jejím bytě při pohlavním styku s jiným mužem. Odešel do hospody. „Řekla mi, že to byl opravář ledničky z Litomyšle, že to jen její úlet,“ vysvětlila žena později Chadimovi. Ten ale zjistil, že vztah mezi ní a mužem trvá.

Osudný den v noci vešel do bytu družky s nožem. „Probudila se, ptala se, co tady dělám. Šermoval jsem před ní nožem. Chtěl jsem ji jen postrašit, ne zabít. Chtěla vstát, já jsem se lekl a bodnul jsem,“ líčil u soudu Chadima.

Tvrdil také, že si na událost moc nepamatuje, byl prý opilý. Avšak podrobně popsal jízdu za volantem auta i přestrojení do čistého oblečení. „Podle soudního znalce hladina alkoholu v krvi nebyla tak vysoká, aby tím obžalovaný mohl vysvětlovat ztrátu vzpomínky na své jednání,“ řekla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Chadimovi hrozí u soudu 12 až 15 let vězení, případně výjimečný trest.