Obžaloba mu kladla za vinu, že 30. září loňského roku pod vlivem alkoholu zavinil dopravní nehodu a na místě následně ztropil výtržnost. Aby toho nebylo málo, snažil se prý uplácet i policisty.

„Ve zmíněný den jel obviněný svým vozidlem z Pardubic do obce Blato. Na kruhovém objezdu nedaleko Dražkovic si však při drobné dopravní nehodě prorazil pneumatiku. Celou situaci údajně viděla i hlídka městské policie, která stála na nedaleké benzinové stanici,“ prozradil našemu Deníku jeden z policistů.

Útočil na policisty


Když strážníci viděli, že má řidič problémy, přivolali hlídku Policie ČR. „Policisté mu na místě dali dýchnout. Dechová zkouška prokázala 1,42 promile alkoholu. Muž se choval arogantně, hlavně ke strážníkům,“ dodal policista.

Zanedlouho došlo i ke konfliktu. „Obviněný si chtěl vzít z auta láhev s pitím. Strážník mu to však neumožnil a zmáčkl mu ruku. Při tom se údajně obviněný pokálel. Muži zákona ho tedy odvedli stranou. V ten moment on ale sáhl do kalhot, vyndal výkaly a se slovy ,tady to máte’ je hodil po policistech. Jednoho z nich trefil zepředu do bundokošile a znečistil mu uniformu,“ popsal nám informovaný zdroj.

Poté již následoval jeho převoz na záchytku. „V autě policistům nabízel sto tisíc korun, když ho pustí. Na záchytce se poté choval agresivně a demoloval zařízení. Shledán vinným byl ze všech tří trestných činů,“ řekl soudce Karel Gobernac, který se případem zabýval. „Dosud bezúhonný Luboš L. byl odsouzen k trestu odnětí svobody na osmnáct měsíců s podmínečným odkladem na dva roky,“ upřesnil pardubický soudce Gobernac.

Rozsudek však zatím nenabyl právní moci, neboť se obžalovaný ihned odvolal.