Starší Ondra začínal s hokejem ve školce, přes začátky v Litomyšli se časem probojoval až do hokejového Dynama, kde se jako brankář podílel na mnoha vítězství žáků i juniorů. Častokrát musel na ledě skutečně „čarovat“, aby se puk do brány nedostal, jak trefně nazval autor článku svůj komentář k vydařenému zápasu, kde největším gólmanským hrdinou večera byl Ondřej Batěk, který přiváděl k šílenství přerovské střelce, za 65 minut hry jim pochytal 53 puků! A to už je co říct.

Mladší Karolína se vůbec poprvé naučila sama chodit na zimním stadionu, trávila tam tolik času při bratrových trénincích, že snad ani není divu, že skončila také na bruslích, tentokrát krasobruslařských. Od prvních krůčků a přes synchronizované bruslení se vydala na sólovou dráhu, kde již podruhé úspěšně reprezentovala Pardubický kraj na Olympiádě dětí a mládeže, každoročně se probojovala na Mistrovství České republiky v krasobruslení, letos dokázala stát na „bedně“ několikrát v závodech nejvyšší soutěže Českého poháru po celé republice a svůj talent potvrdila ziskem bronzové medaile na letošním Mistrovství ČR v nejvíce obsazené kategorii žaček, což přineslo pardubickým fanouškům velkou radost také proto, že závod hostil domácí klub KK Pardubice v Enteria aréně a statutární město Pardubice.

A co se děje teď? Místo hokejových či krasobruslařských bruslí nezbývá než nasadit „kolečkáče“ a trénovat denně na suchu mimo ledovou plochu. Jak říkají profíci - No ice, no problem, ale všichni už se nemůžou dočkat až Enteria aréna znovu zamrzne, až budou obě ledové plochy opět v provozu a hala se naplní fanoušky a příznivci těchto krásných a náročných sportů.

Naďa Baťková

Chemik, ještě na místě, kde ho Pardubáci vídali čtyřicet let.
Chemik se stěhuje z centra města před fakultu