„Z hlediska správného formování našeho čerstvě otevřeného druhého stupně základní školy je pro nás důležité navázání spolupráce se středními školami. Byla jsem velice potěšena vřelostí přijetí ze strany SPŠ i nadšením našich žáků. V očích mnoha z nich jsem viděla skutečné okouzlení a věřím, že své nově získané dovednosti předvedou před vánočními svátky svým rodinám,“ sdělila Markéta Hujerová, ředitelka ZŠ a MŠ Rybitví.

Mladí hosté školy byli rozděleni do dvou skupin. V cukrárně vyráběli linecké pečivo a vanilkové rohlíčky, v pekárně koláče s makovou a oříškovou náplní. Dařilo se jim, učitelé odborného výcviku nešetřili chválou a tak si děti za dobře odvedenou práci odnesly chutnou výslužku.

„Těší mě, že se nám podařilo dětem ze základní školy zpříjemnit předvánoční čas a že si mohli vyzkoušet pekařské řemeslo. Pardubický kraj pravidelně prezentuje své střední školy žákům základních škol a jejich rodičům. Potravinářská škola oslavila nedávno 100 let od svého vzniku a má se rozhodně čím chlubit,“ dodal krajský radní Bohumil Bernášek.

Petr Šilar

Ilustrační foto.
Dny otevřených dveří startují: První jsou na řadě zdravotnická studia