Třetí ročník food festivalu na pardubickém zámku, který se uskutečnil v sobotu 23. září, přinesl nabídku české i zahraniční kuchyně, vína a pivních speciálů. Doplněk tvořily kávy ze soukromých pražíren. A "mafíny". Vystaveno jich bylo snad milion druhů. Pohledem jsem snědl všechny. Ve skutečnosti chutnaly snad ještě víc.
Maso na rožni vypadalo taky úchvatně. S mafínama to sice moc dohromady nešlo, ale pohledově skvělé. Klobásky vybízely k ochutnání. Placky různým způsobem připravované byly hojně vyhledávané. Zapíjelo se pivem. Malým, velkým, od různých vystavovatelů.

Dílnička pro děti byla organizována se znalostí dětského umu. Vystřihovánky a lepení a vymalovávání předtištěných košíčků bylo nejžádanější. Většina návštěvníků se opravdu vrhla na degustaci rozmanité nabídky. Někteří to pojali jako příležitost dobrého oběda. Proti gustu žádný tentonoc…