Bílá mlha a nevlídné počasí nevzalo vozítkům s pedály a jejich posádkám při jejich Martinské jízdě na městském stadionu v Holicích dobrou náladu a radost ze soutěžení. Po zaváděcím kole členů Klubu českých velocipedistů Holice se rozjela vozítka po inline dráze.

Už se to blíží. První adventní neděle letos připadá na 27. listopadu.
KVÍZ: Už se to blíží. Jak dobře znáte naše adventní a vánoční zvyky a tradice?

Nejrychlejší kolo zajela posádka vozítka Večerníčku v čase 1´31“ a nejvíce kol v limitovaném čase posádka studentů holické Střední školy automobilní s vozítkem Montycar. Mlha neodradila ani rodiny s dětmi, které se přišly na stadion nejen podívat, ale mohly se na vozítku také projet, a tak děti šlapaly a šlapaly…. Jejich účast a zájem o tento netradiční sport nás velmi potěšila. Budeme se těšit na příští ročník Martinské jízdy.

Za Klub vozítek s pedály Pardubický kraj Milena Vohralíková

Pravidla konstrukce vozítka
Povinná výbava
Musí mít 4 kola, pohon pouze silou nohou. Zdravotně postižení mohou mít i pohon rukama. Zatáčení předními koly, pohon může být na přední, zadní popř. nápravy. Max. délka vozítka 3m, max. šířka 1m a max. výška v místě sedadla 1m. Kola mohou mít max. průměr 500mm (20"). Min. rozchod kol 500mm. Na každé nápravě musí kola stejný průměr. Osa hřídele pedálů musí být ± 100mm vysoko od spodní hrany sedadla. Vozítko musí mít účinné brzdy. Karoserie musí zakrývat celé vozítko. Zakázané jsou ostré hrany z pevných materiálů. Výška sedadla musí být vysoko min. 200mm od povrchu vozovky. Žádná barevná kombinace není zakázána. Každé vozítko musí mít místo na umístění třech startovních čísel o průměru 150mm. Jedno místo vpředu a dvě po stranách. Barva čísla musí být dobře čitelná. Na obou stranách musí být volné místo o rozměru min. 300x200mm (A4) pro umístění reklamy sponzora. Zdroj: www.slapacivozitka.cz

Video ze závodu evropského šampionátu vozítek s pedály, který se jel v Holicích v červnu.

Zdroj: Jaroslav Černý